A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство «Новобузька багатопрофільна лікарня» Новобузької міської ради Миколаївської області

Про зміни в роботі КНП «Новобузька ЦРЛ» з 8 жовтня 2020 року

Дата: 17.10.2020 12:27
Кількість переглядів: 294

Про зміни в роботі

КНП «Новобузька ЦРЛ» з 8 жовтня 2020 року

  

Розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), від 27.09.2020  року №92 «Про внесення змін до переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» визначено 10 закладів охорони здоров’я Миколаївської області для лікування пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 або з підозрою на COVID-19, у тому числі Комунальне некомерційне підприємство «Новобузька центральна районна лікарня» Новобузької районної ради Миколаївської області.         

Управління охорони здоров’я наказало вжити заходів щодо перепрофілювання ліжкового фонду в КНП «Новобузька ЦРЛ» з урахуванням реальної потреби для лікування пацієнтів хворих або з підозрою на коронавірусну хворобу COVID-19 та забезпечити госпіталізацію і лікування жителів Новобузького та інших районів, що розташовані у межах доступності.  

До 8 жовтня 2020 р. для лікування хворих та з підозрою на COVID-19 вистачало штату та приміщення інфекційного відділення. В зв’язку з стрімким поширенням захворюваності на COVID-19 у нашому регіоні та Миколаївській області загалом довелося залучати штат терапевтичного відділення для виконання функцій інфекційного шпиталю,  перевівши їх з хірургічного корпусу в приміщення переоснащеного госпіталю УБД на протязі 1 робочого дня. Сьогодні в приміщенні госпіталю лікуються пацієнти з підозрою на COVID-19, а в інфекційному відділенні – з лабораторно підтвердженим COVID-19. Лікування та обстеження згідно пакету договору 31 з НСЗУ проводиться в повному об’ємі безкоштовно. Хворі, які потребують отримання кисню високого тиску чи ШВЛ госпіталізуються у відділення реанімації з дотриманням інфекційного контролю.

Дані зміни на певний час продовжать можливість лікувати хворих з хірургічною, гінекологічною, неврологічною патологією та при пологах в нашій лікарні. І це є досить доречним, оскільки в м.Миколаїв не переведено в ковідні шпиталі лишень дві міські лікарні №5 та №6 (ЛШМД). Через карантин всі хворі Баштанського району медичну допомогу можуть отримати лишень в закладах нашого регіону. По попередньому погодженні всі хворі, що потребують ургентне терапевтичне лікування, а в подальшому при потребі і інших профілів, не пов’язані із коронавірусом, бригадами екстренної (невідкладної) допомоги будуть транспортовані в Баштанську ЦРЛ. Хворі з гострим інфарктом міокарду вже 2 місяці, як відразу з дому транспортуються в обласну лікарню. Лікування хворих з гострим мозковим інсультом поки що проводиться у нас.

Шановні новобужани, для можливості продовження лікування всіх хворіб у нас, просимо Вас користуватися масками, дотримуватися безпечної дистанції та мити руки. Не звертатися до лікарні без нагальної потреби. Відвідування хворих у лікарні категорично заборонено.

При любій потребі в медичній послузі першим звертатися до Вашого сімейного лікаря по телефону.

Дотримуватися профілактичних заходів  бережіть медичних працівників, і не прийдеться перепрофільовувати всю лікарню в ковідний шпиталь. Наша лікарня, погодьтеся, найкраща в регіоні. Дома і стіни лічать. Бережіть себе і своїх рідних.

 

З повагою

директор КНП «Новобузька ЦРЛ» Володимир Лущенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень