A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство «Новобузька багатопрофільна лікарня» Новобузької міської ради Миколаївської області

У пошуках дитячого стоматолога

Дата: 28.01.2022 08:35
Кількість переглядів: 134

У ПОШУКАХ ДИТЯЧОГО СТОМАТОЛОГА

 

ЩЕ недавно у Новому Бузі у штаті багатопрофільної лікарні міської ради працювала лікарка за фахом «дитячий стоматолог». Але, за словами колег, її «не вберегли» самі пацієнти. Хоч лікарські висновки по її роботі мали позитивний характер, та були пацієнти, яким догодити виявилось неможливим.

В результаті нашого спеціаліста охоче прийняли на роботу за її фахом у Польщі, де вона зараз успішно працює, а в Новому Бузі тепер вакансія в лікарні.

Немає у нашому місті і приватних стоматологів, які б мали ліцензії саме на лікування дітей. Єдине, що можуть зробити спеціалісти, котрі надають стоматологічні послуги дорослим, це проконсультувати батьків, дати певні поради. Але права на лікування дітей вони не мають.

На запитання, чи шукають такого спеціаліста, щоб запросити на роботу, т. в. о. директора Новобузької багатопрофільної лікарні Володимир Лущенко відповів ствердно:

Так, шукаємо. Але перше, про що нас питають, коли ми запрошуємо спеціалістів на роботу, так це про наявність житла. Ми ж у відповідь можемо запропонувати лише гідну заробітну плату, а от житла - немає.

І наше запрошення залишається без відповіді.

Тим часом батьки, для чиїх дітей необхідне лікування зубів, шукають, як потрапити на прийом до фахівця в інших містах.

Як вирішити проблему? Певно, варто починати здалеку - вчити свої кадри, які б поверталися з університетів на роботу у рідне місто, а також у місцевих громадах спільно вирішувати житлове питання молодих спеціалістів. Інакше новобузьцям і жителям навколишніх сіл доведеться ще довго потерпати від цієї проблеми.

Керівник медзакладу Володимир Лущенко у розмові з журналістом попросив написати, що він звертається до всіх жителів, які користуються послугами медиків, щоб були всі взаємно ввічливими. На жаль, останнім часом почастішали образи і приниження лікарів. Якщо так буде продовжуватись, наші спеціалісти йтимуть працювати туди, де їх зустрінуть з повагою.

Нещодавно від молодої сім’ї з Нового Бугу стало відомо, що кілька тижнів тому не надали їхній дитині послугу і в опорній лікарні у м. Баштанка. Довелось їхати у Миколаїв.

На телефонний дзвінок з редакції головний лікар Баштанської лікарні Алла Барсегян відповіла так:

- Стоматологи-терапевти нашого закладу надають медичні послуги дітям. Але якщо це не терміновий випадок, то потрібно попередньо записатись до лікаря. Вирішили цю проблему шляхом навчання та спеціальних курсів лікарів цього профілю.

Але жителі Новобужжя все ж таки бажають отримувати послуги дитячого стоматолога у себе вдома, тобто у місцевій лікарні. Адже не кожен має можливість возити дитину на прийом до лікаря за десятки, а то й сотню кілометрів. Тим більше, якщо лікування потребує відвідувати кабінет стоматолога кілька разів.

Проблему треба вирішувати. Так вимагають наші земляки.

Ситуацію вивчала П. ЗУБОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень