A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство «Новобузька багатопрофільна лікарня» Новобузької міської ради Миколаївської області

Миколаївська обласна державна адміністрація розмістила статтю про нас на своїй сторінці в соцмережі Facebook

Дата: 16.12.2020 11:43
Кількість переглядів: 259

Герої нашого часу: Як працюють медики Новобузької ЦРЛ

Новобузька ЦРЛ надає медичну допомогу хворим на COVID-19 з Новобузького, Казанківського, Баштанського, Снігурівського, Березнегуватського, Єланецького районів Миколаївської області та жителям Устинівського району Кіровоградщини.

Щодня за життя пацієнтів з COVID-19 борються 118 медичних працівників, які отримують доплату у розмірі 300 % та мають страхування на випадок хвороби (інфікування вірусом) COVID-19. Всього з квітня цього року лікарня прийняла понад 300 хворих на COVID–19 та підозрою. З лікарні випасано понад 200 людей, з них 90 одужали повністю, а інші знаходяться під наглядом сімейного лікаря та доліковуються амбулаторно.

За словами директора лікарні Володимира Лущенко в медзакладі для лікування COVID-19 розгорнуто 137 ліжок з них 56 обладнано кисневими точками та 66 концентраторами. Таким чином лікарня виконала 80% норми МОЗ по забезпеченню киснем ковідних ліжок. Найближчім часом, заклад очікує на облаштування ще 24 кисневих точок.

Також заклад має 101 кисневий балон, за добу для хворих використовують близько 18 балонів.

Більша кількість пацієнтів, які не мають ускладнень отримують медичну допомогу в терапевтичному відділенні, кожне ліжко якого під'єднано до кисню та має є оксигенатори.

Пацієнти відділення розповідають, що виконують усі вказівки лікарів, аби швидше одужати, в лікарні під наглядом медичного персоналу почувають себе краще, а життя рятує кислород.

Як повідомила лікарка-анестезіолог Ольга Лотоцька найбільш складні пацієнти, з низькою сатурацією та різними ускладненнями, знаходяться в реанімаційному відділені.

Наразі в реанімації надають допомогу шістьом пацієнтам, за їх життя борються за допомогою апаратів ШВЛ, які допомагають хворим дихати, таких апаратів в лікарні сім.

Директор лікарні Володимир Лущенко зазначає, що якби люди бачили, що відбувається в ковідному відділенні, то не ігнорували заходи протиепідемічної безпеки.

Він розповів, що дуже важко боротися за життя людини, котра не своєчасно звертається за медичною допомогою. За його словами стан хворого може погіршитися за добу від середньої важкості до вкрай важкого, тому дуже важливо не затягувати, а звертатися за медичною допомогою відразу, як спостерігається погіршення стану.

Перемога над COVID-19 - це тільки початок процесу відновлення. Хвороба здатна залишати глибокі шрами на психіці, деякі пацієнти виписавшись з реанімації, проходять складний шлях реабілітації зауважила завідувачка неврологічним відділенням Новобузької ЦРЛ Олена Мазуренко.

Вона прокоментувала, що у лікарні лікують і наслідки COVID-19. Як приклад, вона навела випадок, коли нещодавно до неврологічного відділення потрапив 50-річний чоловік з ішемічним інсультом після хвороби на COVID-19.

В лікарні також частково функціонує  дитяче відділення. Воно розраховане на 20 місць, наразі тут знаходиться 3 дитини. Як повідомляє в.о завідуючого педіатричного відділення Олена Голубець, одна палата розрахована на 4 пацієнтів. Також є одномісні палати з ліжками для діточок до року. Олена Голубець підкреслила, що при госпіталізації обов’язково проводиться обстеження на COVID-19 дітей, які хворі на пневмонію чи бронхіт або мають деякі симптоми COVID-19 та високу температуру. За її словами в дитячому відділені за весь період пандемії був всього один випадок підтвердженого COVID-19 у дитини. На сьогодні в цьому відділені лікуються діти з пневмонією, гіпертонією та функціональною диспепсією.

Медичні працівники лікарні закликають всіх проявляти обережність, вчасно звертатись за медичною допомогою та дотримуватись заходів протиепідемічної безпеки, аби уникнути зараження цією небезпечною хворобою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень